THE BIG NOWHERE

ένα σημειωματάριο

Monday, February 05, 2007

I knock and yet remain unseen for I am dead, for I am dead.......

Το 1981, γυρνώντας ένα μεσημέρι από το σχολείο, είδα ότι κάποιος είχε γράψει με μαύρο μαρκαδόρο, στην είσοδο της πολυκατοικίας μας " Σκοτώσανε τον Bobby Sands". Την προηγούμενη μέρα, μετά από 66 μέρες απεργία πείνας στις φυλακές του Long Kesh, είχε πεθάνει ο Bobby Sands (IRA και εκλεγμένος βουλευτής), πρώτος στη σειρά, σε μια φοβερή σκυταλοδρομία που θα τέλειωνε με δέκα νεκρούς - από πείνα. Η βρετανική κυβέρνηση δεν κούνησε το δαχτυλάκι της.
Ούτε η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να κουνά το δικό της για δύο ανθρώπους που κάνουν την δική τους απεργία πείνας στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας και το μόνο που ζητούν είναι να λήξει η παράνομη κράτησή τους και ή να δικαστούν ή να αφεθούν ελεύθεροι.
Ο Ταράσιο Ζαντορόζνι απεργεί από τις 29.11.2006 και ο Γεράσιμος Κυριακόπουλος από τις 15.12.2006. Δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ο καθένας, ας αποφασίσει μόνος του γι αυτό, αλλά καλό είναι να μην ξεχνάμε και να ασχολούμαστε και καμμιά φορά με την ζωή των ανθρώπων. Για μας πρόκειται.
Σχετικό post στον indicto και πληροφορίες στα indymedia.


I Come And Stand At Every Door - Byrds & This Mortal Coil

4 Comments:

Blogger ATHENA said...

SXETIKH KOYVENTA GINETAI SE MENA
POY LINKAREI KAI O INDIE

TO VASIKO HTAN NA TO DOYN XTES TO POST STO LONDON!

SHMERA KATI KINEITAI PANTWS...
EIDWMEN...

2:24 PM  
Blogger salparadise said...

athena:
γίνεται εδώ και καιρό σε σας και συγγνώμη που δεν έβαλα link λόγω βιασύνης, χθες. Πάντως βλέπω και άλλους να ασχολούνται με το ζήτημα, αλλά άμα έχεις το καυτό θέμα της φραπελιάς, τι να σου πουν όλα αυτά;
Όπως είπατε....EIDWMEN....

4:26 AM  
Blogger ATHENA said...

EIDAME EIDAME !
MOLIS EIDA TO SXOLIO SOY ME TA XARMOSYNA NEA

THANKS!-)))

6:28 AM  
Anonymous Anonymous said...

ti egine re pedia

11:15 AM  

Post a Comment

<< Home