THE BIG NOWHERE

ένα σημειωματάριο

Thursday, December 28, 2006

Being drunk on their plan, they lifted up the sun......

Βγάλατε άκρη με το νόημα του τίτλου; Αν όχι join the brotherhood (είδα το X-men III χθές) κι ελάτε να προσπαθήσουμε να θυμηθούμε τι έγινε τη χρονιά που πέρασε.
ΕΜΕΙΣ......
Έχει πόσες μέρες τώρα που προσπαθώ να κάνω μια λίστα με τα καλύτερα άλμπουμς που άκουσα μέσα στο 2006. Τα μόνο που θυμάμαι με βεβαιότητα ότι πήρα μέσα στη χρονιά είναι οι Placebo (για προσωπικούς λόγους) και οι Dears (γιατί το αγόρασα προχθές-νομίζω). Επειδή λοιπόν αντιμετωπίζω προβλήματα με το χρόνο και το χώρο και μπερδεύω συχνά το δεξί με το αριστερό, ανακηρύσσω album της χρονιάς το "SOFT BULLETIN" των FLAMING LIPS (που πρέπει να κυκλοφόρησε σχεδόν μια δεκαετία πριν-ψέματα, το 1999) γιατί έτσι μου'ρθε και το ξανακούω συνέχεια τις τελευταίες μέρες της χρονιάς, γιατί είναι ένα από τα πιο βλαμμένα (με την καλή έννοια) συγκροτήματα που έχουν βγεί ποτέ, ικανά να εκμηδενίσουν την απόσταση ανάμεσα στους Bee Gees και τους Black Flag σε δευτερόλεπτα, γιατί έχουν το πιο ροζ site, γιατί παίζουν ψυχεδέλεια ( ή τελοσπάντων μια δική τους ψυχεδέλεια) κι εγώ που σιχαίνομαι την ψυχεδέλεια κάθομαι και τους ακούω σαν χαζό, γιατί αν μου ζητούσε κάποιος να περιγράψω την μουσική τους θα έλεγα ότι είναι σαν " Το πλοίο της αγάπης" στο εξώτερο διάστημα ή η αισοδοξία σαν όπλο σε κάθε τι κακό και γιατί αν είμαστε ποτέ τυχεροί και τους δούμε εδώ, μπορεί να καταλήξουμε σε κανένα πάρκινγκ να παίζουμε όλοι μουσική από τα κασσετόφωνα των αυτοκινήτων μας (να θυμηθώ να πάρω ένα) υπό την διέυθυνσή τους.
ΚΑΙ Ο (ΑΛΛΟΣ;) ΚΟΣΜΟΣ
Τι είπαμε ότι βγήκαμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ; Ο Αργύρης Καμπούρης καθάρισε πάλι; Η Βόρεια ή η Νότια Κορέα έκανε πυρηνική δοκιμή; Ο Μιλόσεβιτς πέθανε φυσιολογικά ή κάποιος έβαλε το χέρι του; Θα εκτελέσουν τον Σαντάμ; Εκείνες τις υποκλοπές τις ξεχάσαμε όπως και την γρίπη των πτηνών; Γιατί σταμάτησε ο Χαρδαβέλλας να πηγαίνει στο "χωριό του θανάτου" προσφέροντας τόσο ωραία ψυχαγωγία στον τηλεθεατή και τόση ξεφτίλα στις οικογένειες των πέντε κυνηγών; Λες να απαγορευτεί το κυνήγι μετά απ' αυτό;(ναι καλά! άκου εσύ τους Smiths σου και σκάσε) Θα μπορέσει ποτέ το Ιράκ να ζήσει ειρηνικά ή θα έχουμε εγκαταλείψει τον μάταιο αυτό κόσμο; Η ήπειρος πάντως που δεν θα μπορέσει ποτέ να ζήσει ειρηνικά με μας πάνω απ' το κεφάλι της είναι η Αφρική. Στιγμες ενος κόσμου στα όριά του, θέματα συζήτησης γύρω από το δύστυχο πτηνό (ή θηλαστικό) στο τραπέζι ή από τα γεμάτα ποτήρια των μπαρ. Αν ξανακούσω για άλλη μια κοινωνική επανάσταση και περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαίς (και να κλαίς πολύ) θα ξεράσω. 'Οπως είπε και ο/η emptyscreen κάποια στιγμή το καλοκαίρι οι πραγματικοί επαναστάτες αυτού του κόσμου είναι οι άνθρωποι που γαμιούνται κάθε μέρα στη δουλειά και μετά κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουν να φάνε.
Έτσι λοιπόν ως προνομιούχος φλώρος, το μόνο που σκέφτομαι ότι μπορεί να κάνει ο καθένας μας, είναι να πάρει μια θέση σ' αυτή τη ζωή κι αν η θέση των διπλανών μας φαίνεται περίεργη, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους φάμε. Αν δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε με τους κοντινούς μας ανθρώπους, πόσο ψώνια μπορεί να είμαστε και να νομίζουμε ότι θα σώσουμε τον κόσμο με τις αμπελοφιλοσοφίες μας;΄
ΑΙ ΕΥΧΑΙ
Αυτά! Με τις λίστες ξεμπέρδεψα σχετικά εύκολα, με την ανασκόπηση ακόμα πιο εύκολα. Αγαπητά διαδικτυακά (και μη) όντα, αν δεν τα ξαναπούμε, σας εύχομαι καλή χρονιά, ειρήνη υμίν και ημίν και μια υπέροχη ζωή!



A Spoonful Weighs A Ton - The Flaming Lips

7 Comments:

Anonymous Anonymous said...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

6:33 AM  
Blogger chris said...

ημφδσθινηρεθτητκμγθιτηρεθηδγνδγηδηποτιο τ...
Κ Α Λ Η Χ Ρ Ο Ν Ι Α και θέλω να πω και κάτι μικρό:
εγώ πάντως το έχω βάλει αμέτι μουχαμέτι(!) πριν φύγω από το μάταιο τούτο πλανήτη να τη ζήσω την εποχή της ειρήνης και της αποδοχής και της αγάπης μεταξύ των ανθρώπων ή έστω και την αρχή της.
μην το βάζετε κάτω λοιπόν αδέλφια μου αλήτες πουλιά, τα καλύτερα έρχονται.

9:37 AM  
Anonymous Anonymous said...

maleum salam kai happy easter n'est ce pas!

9:38 AM  
Blogger salparadise said...

indictos:
....ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ (χρόνια πολλά-β'φωνή)ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΧΡΥΣΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ,
όπως το τραγουδάει κι η κόρη σας.
chris:
έτσι,έτσι, τα καλύτερα για όλους. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!
ziggie:
είστε από άλλον πλανήτη και μπερδεύετε τις γιορτές; Ωραία! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ανώδυνο εγκλιματισμό!

3:46 AM  
Anonymous Anonymous said...

Καλή χρονιά - και (β)λογικώς...

5:07 PM  
Blogger salparadise said...

chumba:
ευχαριστώ.ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και σε σας!

3:08 AM  
Anonymous Anonymous said...

Μου αρέσουν οι πολύτιμες πληροφορίες, να προσφέρει σε άρθρα σας. Μπορώ να σελιδοδείκτη weblog σας και διαθέτουν τα παιδιά μου δοκιμή μέχρι εδώ γενικά. Είμαι ελαφρώς θετική πρόκειται να ενημερώνονται πάρα πολλά νέα πράγματα εδώ από οποιονδήποτε άλλο!

1:07 PM  

Post a Comment

<< Home