THE BIG NOWHERE

ένα σημειωματάριο

Friday, January 12, 2007

You can't hide, run with the dogs tonight........

Σήκωσε τα μάτια του από το γραφείο και κοίταξε από το παράθυρο για να δει από που ερχόταν ο περίεργος θόρυβος που άκουγε. Έξω φυσούσε αλλά δεν ήταν ο αέρας. Τότε είδε τον σκύλο στην αυλή να έχει σηκώσει την μουσούδα του και να ουρλιάζει κοιτώντας τον ουρανό, σαν λύκος που κοιτά το φεγγάρι. "Το κάλεσμα της φύσης" σκέφτηκε και ξαναγύρισε στη δουλειά του, μόνο που δεν υπήρχε ούτε μια υποψία φύσης στη μολυσμένη βιομηχανική περιοχή που βρισκόταν.
Συνέχισε τη δουλειά, αλλά ο σκύλος δεν έλεγε να σταματήσε. Ανοίξανε παράθυρα, κεφάλια βγήκανε από τα γραφεία και του φώναζαν να το βουλώσει, αλλά ο σκύλος εξακολουθούσε να τραγουδάει, κοιτάζοντας ψηλά, αδιαφορώντας εντελώς για τις φωνές και τον κόσμο.
Σιγά-σιγά αισθανόταν να νυστάζει όλο και περισσότερο από την βαριά συννεφιασμένη μέρα και το μονότονο αλύχτισμα. Τίναξε το κεφάλι του δεξιά-αριστερά και έτριψε τα μάτια του για να ξυπνήσει. Όταν τα άνοιξε δεν είδε τίποτα γνωστό γύρω του. Σηκώθηκε και βγήκε έξω, χωρίς να φορέσει το παλτό του. Ο σκύλος τον είδε, σταμάτησε το ουρλιαχτό, του έγλειψε το χέρι, του κούνησε την ουρά κι έφυγε τρέχοντας μπροστά. Έβγαλε την γραβάτα και το σακάκι, τα πέταξε κι άρχισε να τρέχει πίσω του. Τα υπόλοιπα ρούχα τα ξεφορτώθηκε στο δρόμο.



Suburbia - Pet Shop Boys

3 Comments:

Blogger emptyscreen said...

αυτόν "τον κάλεσε" ο σκύλος με το τραγούδι του... ο φίλος του

1:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

Σκυλίσια μέρα.

6:24 AM  
Blogger Εύη Λαμπροπούλου said...

de vrisko email sou.
an thes na deis elafra methismenes, sxetika xaroumenes fatses apo sygekrimeno exm pre-Christmas party tis Thes/niki, koita edo

www.hypersuper.wordpress.com
sto pics.

xm

9:30 AM  

Post a Comment

<< Home